HRVATSKA STRANA TRGOVINE JE TRENUTNO U IZGRADNJI ZATO VAS CIJENJENI KUPČE POZIVAMO, DA OBAVITE KUPNJU NA SLOVENSKOJ STRANI TRGOVINE - KLIKNI TU

Didaktičke igračke

Didaktičke igračke, poznate i kao edukativne igračke, posebno su dizajnirane i služe dvostrukoj svrsi!

Pružaju zabavu a istovremeno potiču učenje i razvoj djece. Stvorene su za poticanje kognitivnih, fizičkih i društvenih vještina vašeg djeteta. Didaktičke je prilično slobodan pojam jer je u osnovi svaka igračka didaktička ili edukativna. Naime, igrajući se svakom igračkom dijete nešto nauči. Na tržištu didaktičkih igračaka ipak su najizloženije one koje specifično podučavaju dijete i imaju određeni obrazovni cilj. Tako je prava didaktička igračka recimo sat za učenje na sat, igračka za učenje slova, brojki ili pak boja.

Didaktička pomagala su po našem mišljenju igračke koje nađu svoje najbolje mjesto u razvoju fine motorike i graf motorike. Idealna su za matematičke vještine, učenje brojanja, čitanja ili crtanja. Bit igračaka za didaktičke igre je njihova ciljana poučnost i aktivnost koja djetetu na zanimljiv način približava učenje kroz igru.

Najvažnije je da se djeca igraju jer to vole. Igra je djeci urođena i prijeko potrebna za njihov kognitivni i motorički razvoj. Kad djeca uče igrajući se i postižu najbolje rezultate bez prisile! Stoga je imperativ da djeca razviju snažan i pozitivan interes za takvu igru. Uz dobre igračke, naravno, to neće biti problem roditeljima kod kuće i učiteljima u vrtiću ili školi.

Radi slikovitijeg prikaza primjera izvrsne didaktičke igračke, na kraju članka ističemo jednu posebno edukativnu igračku. Po našem, i ne samo našem mišljenju, ova je vrhunska i jedan od najboljih! Savršen primjer matematičke igračke broj 1. Dobila je niz priznatih međunarodnih nagrada i bila vrlo dobro prihvaćena od roditelja i djece diljem svijeta! To su Newmero pločice.

Sve naše didaktičke igračke bile one za bebe ili djecu 6 mjeseci ili 1, 2, 3, 4 godine imaju slična svojstva.

Idealne su za učenje kroz igru jer sadrže elemente koji potiču dijete na rješavanje problema, kritičko razmišljanje i razvijaju mu kreativnost. Istovremeno drže dijete angažiranim i zabavljaju ga. Usmjerene su na razvoj vještina na  određenim razvojnim područjima. kao što su fine motoričke vještine (poput koordinacije oko-ruka), grube motoričke vještine (poput ravnoteže i tjelesne aktivnosti), kognitivne vještine (poput logičkog razmišljanja i pamćenja) i socijalne vještine (poput suradnje i komunikacija).

Naše didaktičke ili edukativne igračke pokrivaju širok raspon predmeta i tema za igru. Od osnovnih oblika i boja za bebe i mališane, do složenijih pojmova poput matematike, znanosti i jezika za stariju djecu. Dizajnirane su tako, da budu interaktivne i privlačne. Mogu imati gumbe, poluge, svjetla, zvukove i druge značajke koje pozivaju vaše dijete da ih istražuje i aktivno komunicira s njima. Potiču kreativnost i maštovitu igru. Djeca kroz igru mogu da dođu do vlastite ideje, priče i rješenja za izazove koje predstavljaju te igračke.

Ukratko, naše igračke su više od onih običnih igračaka. To su vrijedni alati koji pomažu rasti i razvoju vašeg djeteta. Dajući naše edukativne igračke svom djetetu, možete mu ponuditi zabavan i poticajan način učenja i istraživanja svijeta oko sebe. Osim toga, to je prekrasan način za roditelje da se aktivno druže sa svojom djecom i budu dio njihova učenja.

Pročitaj višeManje

Artikli 1 do 18 od 21 ukupno

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Artikli 1 do 18 od 21 ukupno

Stranica:
  1. 1
  2. 2